“Čas nima moči, da bi me postaral. Naše življenje se ne ravna po času, temveč po ustvarjalni življenjski sili v nas.” 

Russel A. Kemp

ZGODOVINA SKUPINE TEKSTIL

Podjetje je bilo ustanovljeno 10.4.1947 pod nazivom Manufaktura Galanterija. Dve leti kasneje se je preimenovalo v Tekstil mestni magazin, leta 1950 je bilo registrirano kot Tekstil grosistično podjetje. 23.11.1995 je bilo podjetje registrirano kot delniška družba.

Izdelki iz filca I Modna revija I Izdelki iz filca II

Razpad jugoslovanskega trga, krčenje tržišča in konkurenca so zahtevali prilagoditve in kapitalska povezovanja za pridobitev tržišča in zagotovitev uspešnega poslovanja. Prvo kapitalsko naložbo smo izvedli leta 1997 z nakupom večinskega deleža podjetij Bala d.d. in Galeb d.d., v naslednjih letih so sledile še kapitalske naložbe v podjetje Elita d.d. Kranj, Volna d.d. in Novoteks d.o.o. Z investicijami v trgovske družbe smo si posredno povečali maloprodajno mrežo trgovin, saj so to trgovske družbe, katerih osnovna dejavnost je prodaja tekstilnega blaga in to je bila tudi podaljšana roka naše glavne dejavnosti, trgovine na debelo.

Delavke II Stara upravna hisa I Delavka III

Skupino Tekstil so do 31.07.2015 sestavljale matična družba Tekstil in odvisne družbe Bala d.o.o., Volna d.o.o., Elita d.o.o. in Trgovina Novoteks d.o.o..

Od 01.08.2015 pa so se družbe pripojile k matičnemu podjetju Tekstil d.d..

Podjetje Tekstil opravlja svojo osnovno dejavnost preko centralnega veleprodajnega skladišča na Letališki cesti 34 v Ljubljani, s svojimi maloprodajnimi trgovinami pa je prisotno na območju cele Slovenije.